Onderstaand stellen alle teamleden van de Molenwerf zich voor.

Indien u teamleden per e-mail wilt bereiken, kunt u een mail sturen naar het algemene mailadres info@kcdemolenwerf.nl. Uw mail wordt dan aan de juiste persoon doorgestuurd.

 

Priscilla - directeur afdeling onderwijs

Mijn naam is Priscilla, ik ben directeur onderwijs bij Kindcentrum de Molenwerf. Naast dat ik een aantal jaren voor de klas heb gestaan in verschillende groepen, heb ik in 2018 het directeurschap op mij genomen. Vakmanschap, saamhorigheid en plezier staan voor mij centraal in samenwerking met alle betrokkenen. 

Bent u nieuwsgierig naar wat wij te bieden hebben binnen ons Kindcentrum? U bent altijd van harte welkom!  

Naast mijn werk woon ik met veel plezier met mijn man en onze kinderen in Vogelenzang. Daar genieten we van de mooie omgeving en ben ik regelmatig bij de paarden te vinden. Ook zijn we avontuurlijk ingesteld en stappen we regelmatig in de auto of in het vliegtuig voor een mooie reis. Dichterbij genieten we ook van de leuke plekjes in de buurt, door heerlijk te wandelen door de duinen, de stad of op het terras. 

Het team van de Molenwerf staat voor u klaar om u mee te nemen in het prachtige avontuur door ons Kindcentrum. 

   

Julia - Leerkracht Unit 2

Ik ben Julia en ik woon samen met mijn vriend in Heemstede. Op dinsdag t/m vrijdag werk ik in Unit 2. December 2017 ben ik afgestudeerd aan de Pabo in Leiden. Daarna heb ik gewerkt op een basisschool in Amsterdam. Hier heb ik gezien hoe een klas met veel diversiteit toch samen een groep kan vormen waarin leerlingen zich veilig en prettig voelen. De sfeer in de groep is voor mij erg belangrijk. Ik geloof dat een leerling die zich fijn voelt in zijn omgeving veel beter tot leren komt. Naast de Pabo heb ik een opleiding tot Vakspecialist muziek afgerond. Tijdens Talententijd op dinsdagmiddag zal ik muzieklessen gaan geven. Mijn grote passie is dan ook muziek. Muziek komt vaak terug in mijn lessen. En ik hou van keyboard spelen en zingen. Tijdens mijn muzieklessen heb ik de eer om de talenten van leerlingen naar boven te zien komen. Ook het zelfvertrouwen van leerlingen zie ik toenemen. Ik kijk uit naar een schooljaar waarin ik de dingen kan toepassen die ik heb geleerd. 

   

Noëlle - Leerkracht Unit 1

Mijn naam is Noëlle en ik woon samen met mijn vriend en hond Balou in Haarlem. Vanaf volgend schooljaar ben ik werkzaam in Unit 1, klas 1/2. Sinds een paar jaar ben ik werkzaam in het onderwijs. Voordat ik met de verkorte deeltijd Pabo begon, heb ik een juridische studie afgerond. In mijn werk miste ik de afwisseling, de contacten en een bijdrage aan de maatschappij.  Wat ik zo mooi vind aan werken in het onderwijs is dat je kinderen vaardigheden aanleert die nodig zijn om te functioneren in de maatschappij. Als leerkracht probeer ik betrokken te zijn bij de kinderen en te werken aan een goede vertrouwensband. Ik vind het mooi om te zien hoe kinderen groeien en steeds zelfstandiger worden.  Ik houd zelf van reizen en mooie plekken ontdekken. Daarnaast wandel ik veel met de hond en geniet ik van de kleine dingen in het leven. Ik heb zin om aan de slag te gaan bij Kindcentrum de Molenwerf!

   
   

Paul - Leerkracht Unit 1

Mijn naam is Paul. Ik ben 53 jaar en geboren en getogen in Haarlem en Heemstede.
Na bijna 30 jaar accountancy heb ik ervoor gekozen mijn werkzame leven een heel andere invulling te geven door te beginnen als leraar op de basisschool. Kinderen laten leren en voor te bereiden op hun verdere schoolpad en leven is wat mij enorm aanspreekt. Dit zie ik als een grote verantwoordelijkheid. Daarom ben ik heel blij dat ik binnen Jong Leren samen met een professioneel team mag werken en het vak van leraar in de vingers kan krijgen. Uiteraard ga ik daarvoor ook iedere woensdag naar de PABO in Leiden.
Mijn eerste jaar als leraar in opleiding heb ik doorgebracht op De Ark Heemstede. Onze twee zonen hebben daar alweer een tijd geleden met veel plezier op gezeten. Dit schooljaar hoop ik het geleerde toe te kunnen passen op De Molenwerf en, uiteraard, nog heel veel meer te leren! Ik zie ernaar uit met iedereen kennis te maken.

   

Nathalie - Leerkracht Unit 2

Als leerkracht van Unit 2 wil ik mijzelf graag aan u voorstellen. Ik ben Nathalie Mense en werk inmiddels meer dan 20 jaar in het onderwijs. Ik ben getrouwd en moeder van twee dochters. In mijn vrije tijd mag ik graag met mijn gezin op pad gaan, sporten, lezen en vooral koken.  Een aantal jaar na de PABO heb ik een studie tot IB-er en gedragsspecialist afgerond. Vanaf die tijd volg ik elk jaar cursussen met verschillende onderwerpen. Dat loopt uiteen van bijeenkomsten over autisme, meerbegaafdheid, het jonge kind, begrijpend lezen, rekenen, onderwijsvernieuwingen, enz.Ik kan van mijzelf zeggen dat ik een enthousiast en gedreven persoontje ben. Mijn werk doe ik met veel plezier.  De uitdaging van mijn werk zit vooral in het contact met de kinderen, om ze een stukje meer van zichzelf te laten ontdekken. De gezichten van kinderen als ze iets beseffen of ontdekken geven me veel voldoening. 

Een klas ervaar ik als een prachtig veldboeket. De mooiste bloemen (kinderen) komen overal vandaan en hebben allemaal een specifieke manier van groeien en bloeien. Het is aan ons om dat te zien en te onderhouden. Daarnaast is er naast de persoonlijke kant in het onderwijs ook een zakelijke. Het regelen van beleid en samen kijken waar onderwijs verbeteren kan vind ik bijzonder interessant, vandaar dat ik ook in de MR zit en vooral in commissies t.b.v verbetertrajecten.

Hanneke - Leerkracht Unit 1

Hi, Ik ben Hanneke en sta dit jaar op donderdag en vrijdag voor groep ¾. 

Sinds vorig jaar ben ik klaar met het zijinstroomtraject en werk ik met heel veel plezier in het onderwijs. 

Ik wil kinderen stimuleren zelf initiatieven te nemen, hen leren zelfstandig te werken en hen het gevoel te geven dat ze ertoe doen en erbij horen. Door kinderen kennis bij te brengen, hoop ik hen verder te helpen. Door de basiskennis die wij als school bieden hen verder te helpen in het maken van hun keuzes in de toekomst. 

Naast dat ik voor klas sta, volg ik (op woensdag) een cursus NT2 (Nederlands als tweede taal). Kinderen die opgegroeid zijn met een andere taal, maar wel deelnemen aan het Nederlandse onderwijs en een taalachterstand hebben, wil ik graag helpen met het eigen maken met de Nederlandse taal.

   

Bo - Onderwijsassistent Unit 2

Mijn naam is Bo en ik woon in Kudelstaart samen met mijn vriend. In mijn vrije tijd ben ik in en om het huis in de gang en geniet vooral van de kleine dingen in het leven. 
Ik werk sinds 2017 als Onderwijsassistent in Unit 2 op Kindcentrum de Molenwerf. Hiervoor ben ik werkzaam geweest als Onderwijsassistent in Aalsmeer zowel bovenbouw als onderbouw. Daarnaast heb ik op een buitenschoolse opvang gewerkt waar ik mijn eigen groep van 4/5-jarigen draaide. Hierin heb ik veel dingen gezien en geleerd. 
Ik geniet van de momenten dat ik kinderen zie groeien in hun ontwikkeling. Elke dag is weer anders en maakt voor mij elke dag weer een nieuwe uitdaging om naar mijn werk te gaan. Je zult mij zien in het Sterrendomein van maandag t/m vrijdag.

   

Toon - Conciërge

Mijn naam is Toon, ik ben conciërge van de Molenwerf, de Ark en de Jacobaschool. De werkzaamheden die ik op school doe lopen uiteen van onderhoudsklussen tot het verzorgen van de lunch van collega's tijdens een studiedag. Ik ben getrouwd en heb twee dochters. Mijn hobby's zijn muziek luisteren, en dan het liefst streekmuziek. Als voorzitter van de baarsclub 'het Baarsje' (onderdeel van de H.V.H) vissen we zoals je al merkt op baars in wedstrijdverband.Ik ben ook vervent visser op snoek en snoekbaars in de herfst en wintermaanden, dus als je nog een goede stek weet? Vertel het gerust, dan kan ik ook eens zo een grote vis vangen. 
   

Rianne - Vakdocent gym

Mijn naam is Rianne ik ben 28 jaar oud, woon in Haarlem en ik ben de gymjuf van Unit 1 en 2. Naast gymjuf ben ik werkzaam als Buurtsportcoach voor de gemeente Heemstede. In die hoedanigheid organiseer ik alle sportevenementen voor de basisscholen in Heemstede en geef ik les aan de kleuters op verschillende scholen. In mijn vrije tijd ben ik vervend basketballer en lees ik graag.
   

Roy- ICT-coördinator

Mijn naam is Roy, ik woon in Kudelstaart, samen met mijn vrouw en twee kinderen. Ik werk al meer dan tien jaar in het onderwijs en doe dit met veel passie en beleving. Ik ben sinds 2019 werkzaam voor Stichting Jong Leren als leerkracht en ICT'er. Als leerkracht mag ik mijn passie inzetten voor de leerlingen van de Brug en als ICT'er voor meerdere scholen binnen de stichting. 

Ik vind het het leuk om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de belevingswereld van de leerlingen en het onderwijs te vernieuwen. Daarom vind ik het ook tof dat ik, naast mijn lesgevende taken voor groep 8, mezelf ook mag bezighouden met ICT zaken binnen de stichting en de scholen.

Als ICT-coördinator op de Molenwerf zorg ik ervoor dat alletablet, chromebooks, digiborden en computerprogramma’s blijven werken en dat de website up to date is. Ook zoek ik telkens naar nieuwe onderwijsvernieuwingen op het gebied van ICT en ondersteun ik de collega's hierbij. 

In mijn vrije tijd sport ik graag. Lekker tennissen of kickboksen. Daarnaast speel ik gitaar en zing ik in een band in de kerk. Als het mooi weer is ben ik vaak te vinden op de Westeinderplassen in mijn boot of op het eiland met mijn gezin en vrienden.